Gyönyörű szemöldök, barátságos arckifejezés


A szemöldök alakja jelentősen meghatározza arckifejezésünket. A széles szemöldök a szemet lekicsinyíti, optikailag összenyomja, ez a tekintetet meglehetősen fáradttá és komollyá teszi. Mind emiatt fontos a szemöldök megfelelő formája és alakja, mellyel az arckifejezésünk sokkal éberebbé, figyelmesebbé és barátságosabbá tehető.

De hogyan tudjuk a megfelelő formát megadni szemöldökünknek?

1. lépés: A szemöldök ideális  hossza

2. lépés: A szemöldök ritkítása

3. lépés: A szemöldök formája

4. lépés: A szemöldök festése

A szemöldök ideális hossza egy ceruza segítségével könnyen meghatározható. A szemöldök ívének kezdőpontja ott van, ahol az orrcimpa mellett elhaladó függőleges egyenes a szemöldök ívét metszi. A végpont a szemöldök ívének azon pontja, ahol az orrcimpától induló ferde egyenes elhalad a szem külső zuga mellett.  A legtöbb arcforma esetében a legszebb ívet akkor lehet megvalósítani, ha a kezdő és végpont egyazon vízszintes egyenesre esik.

Minél gyakrabban “szedjük” szemöldökünket, annál kevésbé lesz fájdalmas.  A legjobb, ha a nem kívánt szemöldök szálat  a csipesz két szára közé fogjuk, és megtámasztjuk a bőrünket, így a legkisebb szálat is el tudjuk kapni és nem okozunk akkora fájdalmat sem.  Apró, gyors mozdulatokkal húzzuk ki azon szálakat, amelyek a szemöldök vonalon kívül esnek.

A szemöldök ívének legmagasabb pontját az orrcimpát és a pupilla belső felét összekötő ferde egyenes rajzolja meg ott, ahol a szemöldököt metszi. Ha sűrűn nőnek a szálak, akkor ritkítanunk is kell a szemöldökön. Sose ritkítsuk szemöldökünket nagyítós tükörben, különben az arányokat nem pontosan látva túl sok szálat fogunk eltávolítani.

A szemöldök közötti esetleges hézagokat  töltse ki szemöldök púderrel vagy szemhéjfestékkel. A legtermészetesebb hatás eléréséhez a szemöldök púdert egy ecset segítségével vigye fel, így azok egy természetes tartást kapnak a finoman felhelyezett púdertől.


Tippek a jól ápolt kezekhez


A meleg kézfürdő a bőrt megszabadítja a szennyeződéstől és lágyítja a kutikulákat, melynek köszönhetően az könnyen visszahúzható.

A napi  kéz krémek mellett kezelje a kezét olyan masszázzsal, amely elősegíti a vérkeringést és lazítja az izmokat.

Ne felejtsd el a körmöket is krémmel kezelni! Különösen törékeny vagy érzékeny körmök esetén, az intenzív körömolajok a legalkalmasabbak erre.

A pillingek megtisztítják és kinyitják a pórusokat, és nagyon egyszerűen akár házilag is előállíthatóak (pl.: az olívaolajjal kevert cukorral).

Az egy-éjszakás kézápolási kúra: A kézkrémet nagyon vastagon kenjük a kezünkre és egy pamutkesztyűt húzva a kezünkre egy egész estét hagyjuk, hogy kezünk beszívja azt.


Tippek a gyönyörű lábhoz


A rendszeres lábfürdő segíti a keratinizációt és lágyítja a körmöket. Ezután a láb könnyen kezelhető ApoLine® eszközökkel.

A bőrkeményedés eltávolítása speciális eszközt igényelnek, ilyen például a az ApoLine® kerámia sarokreszelő mellyel könnyen eltávolítható a nem kívánt bőrréteg. Használjon lábápoló krémeket, mely lehetőség szerint tartalmazzon Ureát.

Új cipő vásárlása esetén a legjobb ha délután vagy este próbáljuk fel. Gyakran nyáron a lábunk egy kissé duzzadt és így nagyobb. Ezeket figyelembe véve elkerülhetjük a hólyagokat vagy a zúzódásokat.

Ne járjon mezítláb a nyilvános helyiségekben (szauna, úszómedence vagy szálloda), hogy elkerülje a lehetséges fertőzéseket.


Tippek a bőrkeményedés eltávolításához


A bőrkeményedés súlyosságától függően használhatja a pengét vagy a reszelőt eltávolításhoz. A reszelők különböző formákban és anyagokból készítve kaphatók. Kiemelkedő minőségű és könnyen tisztítható mindegyik fajtájuk vízzel és esetlegesen akár egy kis méretű ecsettel egyaránt. Számos bőrkeményedés eltávolítása nem ajánlott cukorbetegek vagy érzékeny láb személyek számára. A láb kezelése során könnyű sérülést szerezni, mely nehezen gyógyuló és akár gyulladt sebet is eredményezhet. Bizonytalan esetben forduljon szakemberhez, orvosához vagy gyógyszerészéhez.

A túlzottan erős bőrkeményedés kialakulásának elkerülése érdekében a lábápoló eszközöket rendszeresen használni kell, például zuhanyzás vagy fürdés után. A speciális sérülések elkerülése érdekében a lábápolást követően a kezelje lábát megfelelő krémmel, mely segíti a bőrréteg regenerálását.

Termékekkel kapcsolatos ötletek:

A bőrvágó ollók alkalmazása:

Ne használjon körömvágó ollót a bőr vágásához.  A körmök bosszantó beszakadásai ellen javasoljuk az ApoLine® mikrofogazott olló használatát! A bőrvágó ollókat csak rendeltetésüknél fogva használják, és ne használják azokat a körmök vágására, mivel elveszítik rugalmasságukat és vágóerejüket.

A zafír körömreszelők alkalmazása:

Mindig irányítsa a körömreszelőt a köröm alá, és tartsa kissé hajlítva azt. Így kezelhető a köröm a legfinomabban. A reszelő végén található műanyag fogó résszel a körömágy optimálisan feltolható és a penge hegyével a köröm tisztítható.

A körömcsippantó ollók alkalmazása:

Emelje fel a fém kengyelt ameddig lehet és fordítsa azt el 180° al, és csúsztassa azt az erre kialakított helyére. Vágja a körmöt inkább egyenesen és ne túl vékonyra.

A csipeszek alkalmazása:

Az ApoLine® csipeszek a teljesen személyre szabottan választhatók és állnak az ön rendelkezésére – különböző hegytípusokkal. Szögletes, egyenes, hegyes vagy ferde. A speciális króm bevonat miatt az ApoLine® csipeszek akár allergiás betegek számára is használhatóak.

Az INOX termékek előnyei:

A minőségi acél előnyei:

Rozsdamentes, ezért nedves helyiségekben is tárolható. Kifejezetten antiallergén, mivel nincs sem nikkel vagy króm bevonata elpusztíthatatlan.